Trevlig sommar, men först – vad har hänt?

Vilken vår det varit, frågan om samhällssäkerhet är hetare än på länge och genom den pågående utredningen om näringslivets roll i totalförsvaret så lyfts vikten av näringslivet i skyddet av samhället än mer.

Våren i SACS har varit fylld med aktiviteter och glädjande nog har vi även fått välkomna ett antal nya medlemmar till föreningen. Det märks att frågan om totalförsvaret får en ökande tyngd i samhället.

Några smakprov från våren som gått:

  • Året började med att ordförande tillsammans med en medlem besökte Folk & Försvars Rikskonferens (visste du att vi varje år erbjuder en aktiv medlem att delta tillsammans med ordförande?). Här hölls intressanta möten och alla medlemmar fick sedan en längre sammanfattning av besöket.
  • Medlemsmöten med beslutsfattare där medlemmarna har haft möjlighet att lyfta åsikter till t ex utredaren om näringslivets roll i totalförsvaret. För oss i SACS är det viktigt att dessa diskussioner sker öppet i forum där medlemmarna är inbjudna för att ge exempel från sin egen verklighet. På så sätt kan vi ge en korrekt bild av hur det verkligen ser ut för svenska företag i samhällssäkerhetsbranschen.
  • Årets vårkonferens tog sin utgångspunkt i cybersäkerhet och hur vi skyddar samhället mot digitala hot. Bland annat fick vi här höra Svante Werger, särskild rådgivare på MSB, och Patrik Ahlgren, sektionschef för cyberförsvar i Försvarsmaktens ledningsstab.
  • I samband med vårkonferensen hölls även årsmötet där föreningen bland annat valde en ny styrelse och Heléne Bittmann till ny ordförande i föreningen.
  • Nyligen släppte vi vår nya hemsida. Syftet med denna är att bättre ge en bild av vad föreningen gör och vad som är på gång. Hör gärna av dig till oss med vad du tycker.
  • I juli åkte även SACS nya ordförande, Heléne Bittmann, till Almedalsveckan i Visby för att representera SACS. Det blev några dagar av intressanta möten och diskussioner som bäddar för fortsatta aktiviteter till hösten.
  • Sen kan vi självklart inte nog lyfta det glädjande i att vi har fått välkomna flera nya medlemmar till vår växande förening!

På gång i höst är bland annat en SACS konferens om Totalförsvaret där vi till exempel får besök av Dan Eliasson, Generaldirektör på MSB. Dessutom finns vi självklart på plats på konferensen Samhällssäkerhet i november och vi planerar för ytterligare några aktiviteter som vi kommer att återkomma om.

Förutom detta håller vi som vanligt självklart medlems- och styrelsemöten i höst där det erbjuds möjlighet att nätverka och diskutera branschen, något som majoriteten av medlemmarna brukar utnyttja.

Till sist vill vi passa på att önska er en riktigt skön sommar! Vi ses i höst.

Kansliet kommer vara stängt till den 7 aug. Vi kollar självklart till mailen då och då, men det kan dröja längre än vanligt med svar.


Nyheter


SACS medlemsworkshop

Diskussionerna om strategisk inriktning inför framtiden var både inspirerande och framåtblickande. Efter en dag fylld av engagerande samtal fortsatte vi

Satsningar på 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten

Det mycket allvarliga säkerhetspolitiska läget i Sveriges närområde och Rysslands fullskaliga och brutala krig i Ukraina visar på vikten av

Soya Group AB ny medlem i SACS

-Ända sedan vi grundades har omsorgen om medarbetare, affärspartners och omgivning varit påtaglig. Precis samma synsätt präglar verksamheterna idag. Engagemanget

SACS bjöd in till konferens på tema säkra rekryteringar

I en tid av ökande utmaningar, där gängkriminalitet eskalerar och statsunderstödd spionverksamhet blir alltmer påtaglig, står vi inför en uppgift